Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Dermatologie

Lymfapressbehandeling

Lymfapressbehandeling

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In overleg met uw behandelend dermatoloog heeft u besloten tot de lymfapressbehandeling in het Dermatologisch Dagbehandelingcentrum (DDC). In deze folder staat de gang van zaken in grote lijnen beschreven. Meer informatie ontvangt u tijdens de behandeling van de dermatologie verpleegkundige.

Om de data van behandeling af te spreken verzoeken wij u binnen vijf tot zeven werkdagen een afspraak te maken tijdens het spreekuur van de dermatologie-verpleegkundige van de DDC. U hebt een formulier met de bereikbaarheidstijden mee gekregen. Wilt u op de dag van de behandeling een geldig legitimatiebewijs meenemen? Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. Een lymfapressbehandeling start tussen 09.00 – 09:30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur en vindt plaats in het DDC op de polikliniek. Wij raden u aan een ochtendjas en slippers mee te nemen. Voor een lunch wordt gezorgd.

De behandeling
Tijdens de behandeling ligt u op bed. De lymfapress bestaat uit een grote beenmanchet en een compressor. De compressor verdeelt een hoeveelheid lucht in de beenmanchet. Hierbij ontstaat een druk vanuit de tenen richting het hart, waardoor overtollig vocht wordt afgevoerd. Het vocht in de benen wordt als het ware weggemasseerd. De behandeling is niet pijnlijk.

Aan het eind van een behandeling worden de maten van uw been opgenomen door een erkend leverancier van therapeutisch elastische kousen. De levering van de elastische kousen duurt minimaal twee weken. Op de dag van het aantrekken van de elastische kous(en) wordt nog een keer de lymfapressbehandeling toegepast. De leverancier geeft u praktische tips over het gebruik, onderhoud, garantie, reparatie, klachten en oplossingen.

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de polikliniek Dermatologie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0543 54 42 75.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: der576 versie jan 24


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |