Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Reumatologie

Nagelriemonderzoek

Nagelriemonderzoek

Capillairoscopie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In overleg met uw arts is er besloten dat er bij u een capillairscopie wordt uitgevoerd. Dit is een pijnloos onderzoek van de capillairen (kleine bloedvaten) van de huid van de nagel. Dankzij deze techniek kunnen haarvaten bestudeerd worden zonder weefsel weg te nemen.

Het onderzoek
U gaat zitten en legt uw handen plat op de onderzoekstafel. De reumaconsulent zal een druppeltje olie op uw nagel aanbrengen. Daarna wordt de capillairoscoop, een cilindervormig instrument, op uw nagel gezet. De capillairoscopie is met een computer verbonden. Op het computerscherm worden de capillairen (kleine bloedvaten) zichtbaar. Er wordt dan een foto gemaakt van de capillairen (kleine bloedvaten). Het onderzoek wordt bij iedere vinger herhaald behalve bij de duim. Het nagelriemonderzoek vindt plaats op de polikliniek Reumatologie en duurt 20 tot 30 minuten.

Op de afbeeldingen zal de arts het aantal capillairen en hun vorm beoordelen. De uitslag zal uw behandelend arts met u bespreken.

Voorbereiding
Voor het onderzoek is het belangrijk dat uw vingers op kamertemperatuur zijn, daarom vragen wij u 15 minuten eerder aanwezig te zijn om zo aan deze temperatuur te wennen. Ook vragen wij u:
Heeft u vragen?
Voor vragen of bijzonderheden kunt u contact opnemen met de polikliniek Reumatologie. De polikliniek Reumatologie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 16.30 uur op telefoonnummer: 0543 54 42 38. Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: reu234 versie okt 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |