Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fraaii

Neuscorrectie

Neuscorrectie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Neus voor de ingreep
Neus na de ingreep

Een lelijke neus mooi maken

De neus is een opvallend zintuig van het gelaat en een psychologisch beladen orgaan. Mensen die een neuscorrectie willen, hebben doorgaans maar één wens en dat is na de operatie niet meer op te vallen. Een verzoek om een neuscorrectie (rhinoplastiek) nemen wij altijd zeer serieus. Een neuscorrectie is een persoonlijke zaak en moet niet door de omgeving worden bepaald. U moet volledig achter de behandeling staan. Van te voren bespreken wij met u het verwachtingspatroon en de mogelijkheden voor behandeling (meer informatie aanvragen).

Mooier maken van de neus door een neuscorrectie
Een neuscorrectie is een operatieve ingreep. Of de behandeling onder algehele narcose is of onder plaatselijke verdoving hangt af van de correctie. Een correctie van de neuspunt of een zwelling van de neusrug verrichten wij met een dagopname, soms onder plaatselijke verdoving. Meestal is een totale neuscorrectie, inclusief het breken en verplaatsen van het benige stelsel, noodzakelijk. De ingreep duurt zo’n twee tot drie uur en is meestal onder volledige narcose. Het is een 24-uurs opname. Dit betekent dat de patiënt na de operatie nog een nacht in het ziekenhuis verblijft. Als er andere klachten zijn, zoals verstopping door blokkade van de luchtwegen in het inwendige van de neus, wordt deze operatie samen met de KNO-arts uitgevoerd.

Bij een neuscorrectie maken wij in het algemeen geen uitwendige huidsneden. De insnijdingen in het slijmvlies zijn aan de binnenkant van de neusopeningen en in het tussenschot. De littekens zijn later niet of nauwelijks waarneembaar. In een enkel geval is het nodig een sneetje te maken in de onderrand van het tussenschot en/of de overgang van de neusvleugels naar de bovenlip. Ook deze littekens ziet men later nauwelijks terug.

Na de correctie aan uw neus
Na afloop van de operatie krijgt u tampons in de neusopeningen en brengen wij aan de buitenzijde een pleisterverband aan. Vaak komt hierover nog een gipsspalkje met uitbreiding op het voorhoofd om de neus te stabiliseren en rust te geven. Doordat de neus aan beide kanten is volgestopt met tampons, moet u de eerste dagen via de mond ademhalen. De pijn na de operatie valt in het algemeen erg mee. Wel kan een forse verdikking optreden van de gelaatshelft naast de neus en/of een bloeduitstorting in de onderoogleden, het zogeheten bril-haematoom. Deze zwelling duurt meestal enkele dagen tot een week na de operatie. De zwelling van de neus zelf duurt een aantal maanden. Bij de één zal de neus meer opzwellen dan bij de ander. Geleidelijk aan wordt ook deze verdikking minder. De tampons verwijderen wij meestal na twee dagen en het gips na één week. Het welslagen van de operatie is niet alleen afhankelijk van de deskundigheid van de chirurg maar ook van de kwaliteit van het weefsel en het vermogen tot herstel.

Mogelijke complicaties bij een neuscorrectie
Plastische chirurgie is geen exacte wetenschap. Complicaties kunnen altijd optreden, hoewel wij veel zorg en aandacht besteden aan het uitvoeren van de behandeling. Complicaties die kunnen optreden zijn een wondinfectie, een nabloeding of een gestoorde wondgenezing. Ook kan het voorkomen dat de vorm van de neus niet helemaal symmetrisch is of dat het resultaat tegenvalt. Het eindresultaat is pas na enkele maanden goed te beoordelen. In een enkel geval is een aanvullende operatieve neuscorrectie nodig om uw neus mooier te maken.

Vragen/problemen

Wanneer zich thuis binnen 24 uur na de behandeling problemen voordoen, dan kunt u contact opnemen de afdeling Spoedeisende Hulp van het SKB (0543 54 44 45). Na de eerste 24 uur kunt u contact opnemen met de secretaresse van Fraaii of met de huisarts.

Kosten
De vrijblijvende offerte wordt u binnenkort toegezonden.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden en informatie over privacy, rechten en plichten kunt u lezen op onze website.

Tot slot
Wij zouden het op prijs stellen, als u uw ervaringen wilt delen op de volgende website: www.zorgkaartnederland.nl.


Foldernummer: fra657 versie feb 18


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |