Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
Longgeneeskunde

Onderzoek naar afname spiermassa

Onderzoek naar afname spiermassa

Bio-impedantie meting

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Met dit onderzoek wordt nagegaan of er sprake is van afname van spiermassa ten gevolge van ernstige longklachten. Dit onderzoek vindt plaats op de Functieafdeling van het ziekenhuis. Dit onderzoek kan niet worden verricht als u een pacemaker of ICD draagt.

Voorbereiding
Als voorbereiding op dit onderzoek is het belangrijk dat u:
Het onderzoek
Uw lichaamslengte en gewicht worden bepaald. Daarna gaat u op een bed liggen, met de armen en benen licht gespreid. Gedurende enkele minuten moet u rustig blijven liggen. Dan plakt de longfunctieanalist op uw rechterhand/pols en rechtervoet/enkel 2 plakkers. Deze plakkers worden verbonden met elektrodes aan het meetapparaat. Daarna wordt de meting uitgevoerd. Hier voelt u niets van.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten; de uitslag is na 30 minuten bekend.

Uitslag
Na het onderzoek bespreekt de longspecialist, diëtiste of specialistisch verpleegkundige longgeneeskunde de uitslag met u.

Verhinderd / vragen
Mocht u niet op de afgesproken tijd aanwezig kunnen zijn, geeft u dit dan tijdig door aan de secretaresse van de Functieafdeling, op telefoonnummer: 0543 54 46 70. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. Mocht u na het lezen van deze folder nog vragen hebben of wilt u meer informatie, dan kunt u de Functieafdeling ook bereiken op bovenstaand telefoonnummer.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: fun281 versie jan 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |