Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
K.N.F.

Onderzoek van arm- en beenzenuwen

Onderzoek van arm- en beenzenuwen

Somato Sensibel Evoked Potential (SSEP)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Een SSEP is een onderzoek van de arm- en/of beenzenuwen. Met dit onderzoek wordt de werking van de arm- en/of beenzenuwen gemeten met behulp van elektroden. Dit onderzoek vindt plaats op de Functieafdeling van het ziekenhuis.

Voorbereiding

Als voorbereiding op dit onderzoek is het belangrijk dat u: Het onderzoek
De laborant legt de gang van zaken uit en brengt daarna op verschillende plaatsen, afhankelijk van de vraagstelling, op het hoofd, in de nek, op de rug of in de knieholte elektroden (metalen schijfjes en plakkers) aan en vult deze met pasta of gel. Liggend op een onderzoeksbank, krijgt u stroomschokjes aan de pols en/of aan de enkel toegediend. Sommige patiënten zien tegen het onderzoek op, maar in het algemeen is het onderzoek goed te verdragen en weinig belastend.

Na het onderzoek worden de elektroden en de pasta zo goed mogelijk verwijderd. Het beste kunt u thuis de haren even met shampoo wassen om de laatste resten weg te halen. Soms is er op de plek waar de stroomschokjes zijn toegediend een nog wat zeurend of tintelend gevoel. Dit verdwijnt in de regel binnen korte tijd. Verder is er geen bijzondere nazorg noodzakelijk.

Duur van het onderzoek
Afhankelijk van de vraagstelling duurt het onderzoek 45 minuten tot 1,5 uur.

Uitslag
Tijdens de volgende controleafspraak bespreekt uw specialist de uitslag met u.

Verhinderd / vragen
Mocht u niet op de afgesproken tijd aanwezig kunnen zijn, geeft u dit dan tijdig door aan de secretaresse van de Functieafdeling, op telefoonnummer: 0543 - 54 46 70. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. Ook wanneer u na het lezen van deze folder nog vragen heeft of meer informatie wilt, kunt u de Functieafdeling op dit telefoonnummer bereiken.

Geheimhouding en recht op privacy

Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: fun271 versie apr 24


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |