Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
K.N.F.

Onderzoek naar de gehoorzenuw

Onderzoek naar de gehoorzenuw

Brainstem Auditory Evoked Potential (BAEP)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Een BAEP is een onderzoek van de gehoorzenuw en het deel van de hersenen, dat met het gehoor te maken heeft. Dit onderzoek vindt plaats op de Functieafdeling van het ziekenhuis.

Voorbereiding

Als voorbereiding op dit onderzoek is het belangrijk dat u:
Het onderzoek
De laborant legt de gang van zaken uit. Daarna plaatst de laborant enkele elektroden aan op de hoofdhuid en bij de oren. Deze elektroden (metalen schijfjes) worden vast gemaakt met een speciale geleidende pasta en plakkers. Om goed contact te maken met de hoofdhuid scrubt de laborant de huid waar de elektrode komt met een speciale scrubcrème. Als de elektroden zijn bevestigd krijgt u een hoofdtelefoon op. Bij het onderzoek ligt u op de onderzoeksbank. Voorafgaand aan het onderzoek bepaalt de laborant de gehoordrempel van elk oor apart. Tijdens het onderzoek hoort u aan het ene oor een lange reeks klikjes en aan het andere oor ruis. Het onderzoek is pijnloos en goed te verdragen. Belt u ons gerust op wanneer u vragen heeft. Na het onderzoek worden de elektroden en de pasta zo goed mogelijk verwijderd.

Het beste kunt u thuis de haren even met shampoo wassen om de laatste resten te verwijderen. Verder is er geen nazorg noodzakelijk.

Duur van het onderzoek

Afhankelijk van de vraagstelling duurt het onderzoek ongeveer 45 - 60 minuten.

Uitslag
Tijdens de volgende controleafspraak bespreekt uw specialist de uitslag met u.

Verhinderd / vragen
Mocht u niet op de afgesproken tijd aanwezig kunnen zijn, geeft u dit dan tijdig door aan de secretaresse van de Functieafdeling, op telefoonnummer: 0543 54 46 70. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. Ook wanneer u na het lezen van deze folder nog vragen heeft of meer informatie wilt, kunt u de functieafdeling op dit telefoonnummer bereiken.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: fun274 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |