Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Keel-, neus- en oorheelkunde

Onderzoek bij duizeligheidsklachten en evenwichtsstoornissen (V.N.G. / E.N.G.)

Onderzoek bij duizeligheidsklachten en evenwichtsstoornissen (V.N.G. / E.N.G.)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Een VNG/ENG is een registratie van de oogbewegingen in verband met duizeligheidsklachten of evenwichtsstoornissen. Dit onderzoek vindt plaats op de functieafdeling (route 4.4)

Verhinderd
Bent u verhinderd op het afgesproken tijdstip, geeft u dit dan tijdig door aan de secretaresse van de polikliniek KNO. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. De afdeling is bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 16.30 uur op telefoonnummer: 0543 54 45 00.

Voorbereiding
Het onderzoek
De laborant legt de gang van zaken uit en zet bij u een camerabril op het hoofd. In deze bril bevinden zich kleine camera’s die de oogbewegingen registreren. Aan de oogbewegingen is te zien hoe het evenwichtssysteem functioneert. Een enkele keer lukt het niet om met behulp van deze bril de oogbewegingen te registreren. De laborant zal in dat geval elektroden rondom de ogen plakken en hierop draden aansluiten.

De meting is pijnloos, gebeurt zittend en liggend op een onderzoeksbank en grotendeels in het donker. De laborant voert allerlei testen met u uit zoals het volgen van lampjes en strepen op de muur; het draaien en bewegen van het hoofd en het inspuiten van warm en koud water in de oren. Het inspuiten van water in de oren is niet pijnlijk, maar veroorzaakt (enige) duizeligheid die doorgaans binnen enkele minuten weer verdwijnt. Stel tijdens het onderzoek gerust vragen als u iets niet duidelijk is.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt ongeveer 60 minuten.

Na het onderzoek
Na het onderzoek komt het af en toe voor, dat de duizeligheid door het inspuiten van water in de oren nog enige tijd aanhoudt. Zelfstandig deelnemen aan het verkeer direct aansluitend aan het onderzoek raden we daarom af. Wij adviseren u iemand mee te nemen die u naar huis kan begeleiden. Lukt dit niet dan kan er eventueel een taxi voor u worden gebeld. De taxikosten zijn voor eigen rekening.

Uitslag

Tijdens de controleafspraak op de polikliniek bespreekt uw specialist de uitslag met u.

Vragen
Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met de polikliniek KNO. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur op telefoonnummer: 0543 54 45 00.

Geheimhouding en recht op privacy

Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: kno273 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |