Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Functieafdeling
K.N.F.

Onderzoek naar werking oogzenuwen

Onderzoek naar werking oogzenuwen

VEP-onderzoek (Visual Evoked Potential)

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Met een VEP-onderzoek (Visual Evoked Potential) wordt de werking van de oogzenuw getest. Dit onderzoek vindt plaats op de Functieafdeling van het ziekenhuis.

Voorbereiding

Als voorbereiding op dit onderzoek, is het volgende belangrijk:
Het onderzoek
De laborant legt de gang van zaken uit en brengt daarna op verschillende plaatsen op het hoofd elektroden (metalen schijfjes) aan, vult deze met pasta of gel en krabbelt wat over de hoofdhuid. Het onderzoek is weinig belastend en goed te verdragen. Tijdens de meting zit u in het donker voor een beeldscherm met een blokpatroon. De bedoeling is dat u naar het midden van het scherm kijkt, terwijl het blokpatroon voortdurend verspringt. Elk oog wordt afzonderlijk onderzocht, soms ook, als aanvulling, met een speciale bril. Na het onderzoek verwijdert de laborant de elektroden en de pasta in het haar zo goed mogelijk. Het beste kunt u thuis de haren even met shampoo wassen om de laatste resten te verwijderen. Verder is erg geen bijzondere nazorg noodzakelijk.

Duur van het onderzoek: Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Uitslag
Tijdens de volgende controleafspraak bespreekt uw specialist de uitslag met u.

Verhinderd / vragen
Mocht u niet op de afgesproken tijd aanwezig kunnen zijn, geeft u dit dan tijdig door aan de secretaresse van de Functieafdeling op telefoonnummer: 0543 - 54 46 70. Wij maken dan een nieuwe afspraak met u. Ook wanneer u na het lezen van de folder nog vragen heeft of meer informatie wilt, kunt u de Functieafdeling op dit telefoonnummer bereiken.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: fun272 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |