In overleg met u is besloten dat er een correctie van de bovenste oogleden plaatsvindt. In deze folder leest u hoe deze ingreep verloopt.
Voorbereiding
Wanneer u geneesmiddelen gebruikt moet u dat aan uw arts melden. Het gebruik van bloedverdunnende middelen zoals Acenocoumarol, Sintrom of Marcoumar, moet in overleg met de behandeld arts worden gestopt. Van uw oogarts hoort u hoe lang van tevoren u moet stoppen en wanneer u er weer mee kunt beginnen.
Vóór de ingreep krijgt u verdovingsdruppels in de ogen (meestal worden beide ogen in één sessie geopereerd). Op de behandeltafel krijgt u een verdovingsprik in de oogleden.
Duur van de operatie
De operatie duurt 30 tot 45 minuten.
Na de operatie- Meteen na de ingreep mag u weer naar huis. U kunt niet zelf naar huis rijden en moet dus voor vervoer zorgen. Op uw afsprakenkaart staat wanneer u een afspraak heeft om de hechtingen te verwijderen.
- De ogen worden niet afgeplakt, maar de mogelijkheid bestaat dat u door zwelling van de oogleden moeite heeft met kijken. Zorg daarom voor begeleiding, zodat u niet alleen naar huis hoeft.
- De pleistertjes die over de hechtingen geplakt zijn kunt u beter laten zitten.
- U kunt het gevoel hebben dat de oogleden dik zijn. Dit verdwijnt vanzelf weer.
- Wij adviseren u koude compressen te gebruiken zoals een ijsbril, coldpack (of een klein zakje diepvries-doperwtjes); deze vormen zich gemakkelijk naar de oogkas) om zwelling tegen te gaan. Douchen is geen probleem. Bij pijnklachten mag u zo nodig paracetamol gebruiken.
- Rust voor uw ogen is belangrijk; probeer zoveel mogelijk het kijken op scherm te vermijden.
VragenHebt u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de polikliniek Oogheelkunde in Winterswijk. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 -16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0543 54 45 50.
Geheimhouding en recht op privacyAlle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op:
www.skbwinterswijk.nl Deze folder is tot stand gekomen door de commissie FOLDER N.O.G.