Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Logopedie

Open mond - mondademen

Open mond - mondademen

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U ontvangt deze folder omdat uw kind door de mond ademt in plaats van door de neus. Deze folder geeft u inzicht in de problemen die bij het ademen door de mond kunnen ontstaan en wat u eraan kan doen.

Mondademen
Door de neus ademen is gezonder dan door de mond ademen, omdat in de neus de lucht die je inademt wordt verwarmd en gezuiverd. Kinderen kunnen de gewoonte hebben om door de mond te ademen bij bijvoorbeeld televisie kijken, voorlezen en/of slapen. We noemen dit ook wel mondademen. Dit kan vervelende gevolgen hebben.

Wat kunnen oorzaken zijn?
Wat kunnen de gevolgen zijn?
Vaak zijn de gevolgen pas merkbaar als het kind wat ouder is. Daarom is het belangrijk om al op jonge leeftijd te proberen de problemen vóór te zijn.

Wat kunt u er als ouder(s)/verzorger(s) aan doen?

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar onze logopedisten. Zij zijn bereikbaar via de polikliniek Revalidatiegeneeskunde, via telefoonnummer: 0543 54 42 55.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: log616 versie apr 24


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |