Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

Folder informatie logo

Revalidatiegeneeskunde

Parkinson revalidatieprogramma

Parkinson revalidatieprogramma

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
Deze folder is geschreven om u te informeren over het Parkinson Revalidatieprogramma in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
Mensen met de ziekte van Parkinson hebben in het dagelijks leven te kampen met beperkingen. Hierdoor kan de uitvoering van handelingen en activiteiten moeizaam verlopen. Ervaring heeft geleerd dat, door middel van een revalidatiebehandeling, het welbevinden toeneemt. De revalidatieafdeling biedt deze gerichte zorgverlening. Tijdens de revalidatieperiode komt u enkele malen per week naar het ziekenhuis voor behandeling.

Doel revalidatie
Revalidatie heeft als doel om u uiteindelijk zo optimaal mogelijk te laten functioneren in uw dagelijks leven. Tijdens de revalidatieperiode wordt u begeleidt en getraind om uw eigen mogelijkheden zo optimaal mogelijk te benutten en de lichamelijke beperkingen te verminderen. Daarnaast leert u onder meer hoe u met uw beperkingen om kunt gaan. Het programma wordt voor een ieder persoon individueel vastgesteld, zodat u zelf kunt aangeven welke specifieke behandeldoelen u heeft.

Het revalidatie behandelteam
De revalidatiearts stelt samen met u uw programma samen. In het programma kan, naast training en omgang met beperkingen, ook aandacht worden besteed aan eventuele aanpassingen en hulpmiddelen voor thuis of op het werk, arbeid, vervoer en psychosociale gevolgen. Het behandelprogramma wordt uitgevoerd door een vast team bestaande uit:
Deze therapeuten zijn opgeleid door experts op het gebied van de ziekte van Parkinson afkomstig uit de Parkinsoncentra in Nederland en maken deel uit van het ParkinsonNetwerk regio Winterswijk. Daarnaast kan er een beroep gedaan worden op een maatschappelijk werker en of psycholoog.

Verwijzing
Via de neuroloog vindt verwijzing plaats naar de Revalidatie afdeling. Via het secretariaat zult een afspraak krijgen voor een intake gesprek met de revalidatiearts. Na de intake krijgt u bij het secretariaat een afsprakenkaart. Hierop staan de afspraken voor 4 weken vermeld.

Vragen
Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met het secretariaat revalidatie op het telefoonnummer: 0543 54 42 55.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: rev303 versie okt 19


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |