Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Geriatrie (Ouderengeneeskunde)

Polikliniek geriatrie

Polikliniek geriatrie

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In overleg met uw arts is er een afspraak gemaakt op de polikliniek geriatrie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. In deze folder krijgt u informatie over de polikliniek geriatrie.

Voor wie is de polikliniek geriatrie
De polikliniek is bedoeld voor de ‘oudere' patiënt met lichamelijke aandoeningen, psychische en/of sociale problemen. Op de polikliniek werken een klinisch geriater en een geriatrie verpleegkundige.

De klinisch geriater heeft deskundigheid op het terrein van ouderdomsziekten. Soms wordt er een psycholoog, ergotherapeut of fysiotherapeut bij uw behandeling betrokken. Ook wordt geprobeerd door een bezoek aan de klinisch geriater de vele ziekenhuisbezoeken aan andere specialisten te beperken of meer gecoördineerd te laten verlopen. De klinisch geriater bekijkt niet alleen lichamelijke ziekten maar juist de hele mens. Zo kijkt hij/zij ook naar psychische en sociale problemen en eventuele zorgproblemen in de thuissituatie. De klinisch geriater probeert ervoor te zorgen dat de patiënt zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving kan blijven.

Afspraak
De secretaresse van de polikliniek geriatrie heeft met u of uw contactpersoon een afspraak gemaakt. Naast de afspraakbevestiging, worden ook, indien van toepassing, 1 of meer vragenlijsten opgestuurd. Het verzoek is om deze vragenlijsten ingevuld mee te nemen. Tevens vragen wij u ook een week voor de afspraak bloed te laten prikken. De aanvraag hiervoor wordt u toegestuurd.

Uw eerste bezoek
Uw eerste bezoek aan de polikliniek duurt ongeveer anderhalf uur. Wij adviseren u om iemand uit uw naaste familie- of vriendenkring mee te nemen, bijvoorbeeld uw partner, kind, vriend(in) of een verzorgende. Wij raden u aan om makkelijk zittende kleding te dragen.

Belangrijk om mee te nemen
Wilt u een geldig legitimatiebewijs meenemen? Dit is een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. En indien van toepassing: hoortoestel, bril, medicijnen of medicijnlijst, hulpmiddel bij het lopen (bijvoorbeeld een stok of rollator).

Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u bellen met de secretaresse van de polikliniek Geriatrie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0543 54 44 50.

Geheimhouding en recht op privacy

Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl

Tot slot
Als u ideeën heeft, die de werkwijze op de polikliniek ten goede komen, stellen wij het op prijs als u ons dat laat weten. Praat erover met uw arts, verpleegkundige of secretaresse. Tevens zouden wij het op prijs stellen, als u uw ervaringen wilt delen op de volgende website: www.zorgkaartnederland.nl


Foldernummer: ger294 versie mei 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |