Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Dermatologie

Pre- en postoperatieve dermatologische zorg

Pre- en postoperatieve dermatologische zorg

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
In deze folder vindt u algemene informatie over de zorg rondom het verwijderen van huidafwijkingen. Heeft u na het lezen nog vragen, stel deze dan gerust aan uw behandelend arts of verpleegkundige.

Voorbereiding
De ingreep
De dermatoloog zal u uitleg geven over hoe de ingreep wordt uitgevoerd. Meestal betreft het een excisie (uitsnijding). De arts verdooft het betreffende gebied plaatselijk door middel van een of meer injecties. Het betreffende gebied wordt vervolgens schoongemaakt met een desinfecterend middel en afgedekt met een steriele doek.
Voordat de arts met het uitsnijden begint, controleert zij/hij of het huidgebied volledig is verdoofd. Zo nodig kan extra plaatselijke verdoving worden bij gespoten. Nadat de afwijking is verwijderd, wordt de huid in de meeste gevallen gesloten. Meestal wordt de huid in lagen gehecht. In dat geval gebruikt de arts voor de onderhuidse laag een oplosbaar draadje dat gewoon kan blijven zitten en voor de huid zelf een ragfijn nylondraadje. Afhankelijk van de plaats van de ingreep worden deze hechtingen na vijf tot veertien dagen verwijderd.

Na de ingreep
Mogelijke complicaties
Vragen
Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de polikliniek Dermatologie in Winterswijk. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0543 54 42 75.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl
Foldernummer: der340 versie apr 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |