Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Chirurgie

Proctologiespreekuur

Proctologiespreekuur

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
Binnenkort heeft u een afspraak op het proctologiespreekuur. Dit is een gecombineerde afspraak waarbij u eerst een gesprek heeft met de chirurg over uw klachten en waarbij daarna een proctoscopie wordt verricht. Het proctologie-spreekuur vindt plaats in de poliklinische behandelkamer van het SKB.

Wat is een proctoscopie?
Een proctoscopie is een onderzoek, waarbij via de anus een buisje (rectoscoop) wordt ingebracht om het laatste deel van de endeldarm (het rectum) te inspecteren. Als u last hebt van bijvoorbeeld aambeien worden deze meteen behandeld.

Voorbereiding
Op de dag van het onderzoek mag u gewoon eten en uw gebruikelijke medicijnen innemen. Daarbij adviseren wij u om een uur vóór de gemaakte afspraak 2 tabletten Paracetamol van 500 mg. in te nemen (verkrijgbaar bij de drogist of apotheek). Wij adviseren u iemand mee te nemen in verband met vervoer naar huis.

Het onderzoek
Voor het onderzoek moet u het onderlichaam ontbloten. U ligt tijdens het onderzoek op uw zij op een onderzoeksbank. Vervolgens brengt de arts een met verdovend glijmiddel ingesmeerd buisje (rectoscoop) in het rectum. De arts kan door de scoop de binnenkant van de anus bekijken. Eventuele aambeien worden behandeld door middel van het aanbrengen van bandjes.

Duur van het onderzoek
Het onderzoek duurt ongeveer 10 minuten.

Nazorg
Uitslag
De arts vertelt de uitslag direct na het onderzoek; eventueel wordt een vervolgafspraak gemaakt.

Kunt u niet naar uw afspraak komen?
Bent u verhinderd op het afgesproken tijdstip, wilt u dit dan minstens 24 uur voor aanvang van het onderzoek doorgeven aan de secretaresse van de polikliniek Chirurgie. Wij maken dan een nieuwe afspraak.

Vragen
Hebt u na het lezen van deze folder nog vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan gerust naar de polikliniek Chirurgie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0543 54 42 50. Wanneer zich binnen 24 uur na het onderzoek of de behandeling problemen voordoen, dan kunt u contact opnemen de polikliniek Chirurgie. Is deze niet (meer) bereikbaar, neem dan contact op met de afdeling Spoed Eisende Hulp, telefoon: 0543 54 45 55. Na de eerste 24 uur kunt u contact opnemen met de huisarts.

Geheimhouding en recht op privacy

Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: chi313 versie jul 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |