Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fraaii

Rimpelbehandelingen

Rimpelbehandelingen

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Steeds meer mensen laten hun gezicht opfrissen met een rimpelbehandeling. Ziet u er vermoeid uit, ook na een goede nachtrust? Wordt u regelmatig ouder geschat dan u eigenlijk bent en vindt u dat vervelend? Dan biedt een rimpelbehandeling wellicht de uitkomst. Onze plastisch chirurgen kunnen u adviseren over de behandeling die het mooiste resultaat geeft voor uw type rimpels.

Hoe ontstaan rimpels?
Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden. Dit leidt tot rimpelvorming. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Verschillende soorten rimpels
Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Wanneer de huid tussen twee vingers zeer licht wordt aangespannen verdwijnen deze rimpels. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. Als laatste zijn er de fronsrimpels. Deze ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren.

Fijne rimpels

Vitamine A zuur
Vitamine A zuur crème (tretinoïne) geeft een lichte peeling van de huid en stimuleert het bindweefsel. Door vitamine A zuur gedurende langere tijd eenmaal per dag te gebruiken kan het fijne rimpels laten vervagen. Door het ‘peelend’ effect verdwijnen ook subtiele onregelmatigheden op de huid. Vitamine A zuur crème is alleen op doktersrecept te verkrijgen en niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Vitamine A (retinol)
Vitamine A (retinol) heeft net zoals vitamine A zuur stimulerend effect op het bindweefsel, maar het werkt minder krachtig. Vitamine A wordt in verschillende commercieel verkrijgbare antirimpelcrèmes verwerkt, zoals enkele verzorgingsproducten van La Roche-Posay.

Fijne tot middelfijne rimpels

Peeling
Een peeling kan uitkomst bieden bij fijne lijntjes en uw huid opfrissen en weer laten stralen. Bij een peeling worden de oppervlakkige lagen van de huis verwijderd met behulp van chemische stoffen. Hierdoor maakt de huis een nieuwe huidlaag aan. Een peeling maakt uw huid egaler, zowel qua pigmentatie als structuur, maar helpt niet tegen huidverslapping. Het resultaat is afhankelijk van het type peeling (oppervlakkig of intensief), maar ook van de conditie van uw huid. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Tijdens het consult bespreekt de huidtherapeut uw klachten en wensen. Met behulp van speciale apparatuur worden er foto’s gemaakt van de te behandelen huid. Op deze foto’s wordt de kwaliteit van uw huid zichtbaar, zoals schade door zonlicht en het vet- en vochtgehalte. De huidtherapeut bespreekt ook met u hoe u hoeveel behandelingen nodig zullen zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Botox
Om de mimische rimpels, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes te behandelen kan botulinetoxine worden toegepast. De meest bekende merknaam hiervan is Botox. Botox wordt met een fijn naaldje ingespoten. Het verlamt de kleine spieren die de rimpels veroorzaken en blijft gedurende drie tot vier maanden werkzaam. Naarmate het vaker wordt toegepast blijft het effect langer aanhouden, vooral omdat de spiertjes (die natuurlijk al die tijd niet gebruikt worden) steeds slapper en dunner worden. Ook zonder Botox hebben deze ‘ongetrainde’ spieren dan moeite om rimpels in de huid te trekken. Als een Botox behandeling door ervaren plastisch chirurgen worden uitgevoerd, is het een bijzonder veilige en effectieve behandeling. Deze behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Lees voor meer informatie ook de brochure ‘Botox en fillers’.

CO2-lasertherapie
CO2-lasertherapie is geschikt voor het behandelen van fijne tot middelfijne rimpels, rimpels rond de mond en door zonlicht beschadigde huid. Bij deze vorm van lasertherapie wordt heel nauwkeurig het bovenste laagje van de opperhuid verdampt. Onregelmatigheden, zoals pigmentverschillen, verdwijnen hierdoor. De laser heeft daarnaast ook een positief effect op het bindweefsel, waardoor de huid gladder wordt. Het resultaat is een egalere en stevigere huid. Een nadeel van deze behandeling is dat er een kleurverschil kan optreden tussen de behandelde- en de onbehandelde huid. Mogelijk complicaties zijn infecties en daarmee samenhangende littekenvorming. Ook kan er sprake zijn van tijdelijke roodheid van de huid.

Niet-invasieve laser therapie
Niet-invasieve lasertherapie is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van rimpelbehandeling die de huid niet beschadigt, maar wel het bindweefsel stimuleert. Met behulp van de laser worden de kleinste bloedvaatjes beschadigd. Hierdoor komen er stoffen vrij die de aanmaak van bindweefsel stimuleren. Deze behandeling is geschikt voor fijne tot middelfijne rimpels en rimpels rond de mond.

De resultaten van niet-invasieve lasertherapie zijn meestal niet zo duidelijk zichtbaar als een behandeling met de CO2-laser. Niet-invasieve lasertherapie heeft daarentegen bijna geen bijwerkingen en is over het algemeen minder kostbaar. Er is geen verdoving nodig en daardoor is het gezicht vrijwel direct na de behandeling weer toonbaar. Het effect van de therapie is tot 1 jaar na de behandeling zichtbaar.

Diepe rimpels

Fillers
Diepere rimpels worden minder zichtbaar door ze ‘op te vullen’ met fillers. Bij deze behandeling wordt een vloeistof met behulp van een injectienaald in de huid gespoten. Hiermee kunnen diepere lijnen verdwijnen. Fillers zijn onder te verdelen in afbreekbare en niet-afbreekbare fillers:
Kunt u rimpels voorkomen?
Het ontstaan van rimpels is een natuurlijk en normaal proces bij een verouderende huid en is daarom niet helemaal te voorkomen. Er zijn wel verschillende factoren die het verouderingsproces versnellen, zoals:
Goede zonbescherming en stoppen met roken zijn daarom erg belangrijk om de ontwikkeling van rimpels af te remmen en de kwaliteit van de huid te verbeteren.

Contact
Indien u nog vragen hebt kunt u deze stellen aan de behandelaar of telefonisch via de secretaresse van Fraaii van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 16.30 uur via 0543 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl.

Kosten
Indien gewenst kunt u een vrijblijvende offerte opvragen via 0543 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden en informatie over geheimhouding, privacy, rechten en plichten kunt u lezen op onze website.

Deze brochure is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw arts en kan op zichzelf nooit volledig zijn voor iedere individuele situatie. U kan aan het bovenstaande dan ook geen garantie ontlenen betreffende resultaten.


Foldernummer: fra207 versie aug 18


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |