Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fraaii

Schaamlipverkleining

Schaamlipverkleining

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Sommige vrouwen hebben het probleem dat de binnenste kleine schaamlippen erg groot zijn. Dit kan om diverse redenen voor u erg lastig en vervelend zijn. Schaamlipverkleiningen worden verricht om esthetische, maar ook om praktische redenen, bijvoorbeeld wegens last bij het fietsen. In deze folder leest u meer over deze behandeling. Deze folder is een aanvulling op het gesprek met de plastisch chirurg.

Onderzoek
Tijdens het consult geeft de plastisch chirurg u uitvoerig de gelegenheid om uw klachten te bespreken. Hij onderzoekt het betreffende gebied en bepaalt aan de hand daarvan de juiste behandelmethode. Daarna legt hij u uit wat de ingreep inhoudt en vertelt hij wat u van het resultaat mag verwachten.

De behandeling
De operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving of algehele verdoving. Het huidoverschot van de kleine schaamlippen wordt verwijderd, zodat ze weer kleiner worden dan de grote schaamlippen. De resterende huid wordt gehecht met dun oplosbaar hechtmateriaal, dat niet verwijderd hoeft te worden.

Na de behandeling
De wond geneest snel. Het is verstandig om het na de operatie een weekje rustig aan te doen, zodat de wond de tijd krijgt om stabiel te genezen. Tijdens deze periode moet u de wond verzorgen door deze met Betadine shampoo te wassen en daarna goed droog te deppen. Na één week komt u terug voor een wondcontrole.

Mogelijke complicaties
Geen enkele ingreep is vrij van de kans op complicaties. Zo zijn ook bij deze operaties de normale kans op complicaties aanwezig, zoals nabloeding, wondinfectie, trombose of longontsteking. Een kleine kans op blaasontsteking is aanwezig. Doorgaans is er weinig kans op complicaties en zijn deze ook goed te behandelen. Absolute symmetrie (exacte gelijkheid) bij dubbelzijdige operaties kunnen wij niet garanderen. Slechte wondgenezing kan leiden tot minder goede resultaten.

Tenslotte
Wij behandelen u naar beste kunnen, maar er kan geen garantie gegeven worden op het resultaat of een ongestoord verloop. Er kunnen altijd complicaties optreden die het eindresultaat negatief beïnvloeden. Daarom is het van belang om van tevoren goed met de plastisch chirurg de voor- en nadelen te bespreken, om een teleurstelling achteraf te voorkomen.

Mogelijke problemen
Wanneer zich thuis, binnen 24 uur na ontslag, problemen voordoen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Spoedeisende Hulp van het SKB, telefoon
0543 54 45 55. In andere gevallen kunt u contact opnemen met de secretaresse van Fraaii (0543 54 45 45).

Kosten
De vrijblijvende offerte wordt u binnenkort toegezonden.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden en informatie over privacy, rechten en plichten kunt u lezen op onze website.


Foldernummer: fra171 versie feb 18


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |