Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Longgeneeskunde

Stop Roken Poli

Stop Roken Poli

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Probeert u al geruime tijd te stoppen met roken, maar is dat nog niet gelukt? Of moet u op advies van een arts stoppen met roken?
U krijgt nu de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding te stoppen. In deze folder informeren wij u over de hulp, die de Stop Roken Poli u kan bieden bij het stoppen met roken. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel ze dan gerust aan de longarts of de gespecialiseerd verpleegkundige.

Voor wie is de Stop Roken Poli?
De polikliniek is bedoeld voor iedereen, die gemotiveerd is om te stoppen met roken en daar hulp bij wenst. De Stop Roken Poli is er om u een steuntje in de rug te geven. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist. U kunt zelf een afspraak maken om u aan te melden.

Waar vindt u de Stop Roken Poli?
De Stop Roken Poli bevindt zich op de begane grond bij de polikliniek Longgeneeskunde. U kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot vrijdag van 8.30 – 16.30 uur op telefoonnummer: 0543 54 45 10.

Uw eerste bezoek
Tijdens uw eerste bezoek aan de Stop Roken Poli neemt de gespecialiseerd verpleegkundige een intakegesprek bij u af. In dit gesprek bespreekt zij onder andere uw rookgedrag en of u eerdere pogingen hebt ondernomen om te stoppen met roken. Ook komen de redenen waarom u wilt stoppen en de verwachtingen hierover ter sprake. Tevens overlegt de verpleegkundige samen met u wat voor u de meest geschikte manier is om te stoppen met roken. Zij geeft informatie over de hulpmiddelen die u bij het stoppen met roken kunt gebruiken.

Ook informeert zij u over het vervolg van de begeleiding. Om u voor te bereiden op dit gesprek vragen wij u bijgaande vragenlijst van te voren in te vullen en deze mee te nemen naar het gesprek. Dit eerste gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Op hetzelfde dagdeel als uw afspraak brengt u een bezoek aan de longarts. De longarts zal een aantal vragen stellen over uw gezondheid met betrekking tot hoestklachten en kortademigheid.
Wanneer u medicatie gebruikt, verzoeken wij u deze mee te nemen (of een lijst te maken en mee te nemen) naar dit bezoek. Deze informatie is nodig indien de longarts in overleg met u ondersteunende medicijnen voorschrijft.

Vervolg van uw begeleiding
Tijdens het tweede bezoek bespreekt u met de verpleegkundige uw ervaringen van de afgelopen tijd. Zij zal vragen wat uw goede en moeilijke momenten waren. Als u hulpmiddelen gebruikt, bekijkt zij het resultaat en past het eventueel aan. Als het u nog niet gelukt is om helemaal te stoppen met roken, zal zij met u bespreken hoe dit kan komen en hoe u anders met de situatie om zou kunnen gaan. Daarna vinden er vervolggesprekken plaats, soms in de vorm van telefonische ondersteuning.

Kosten
Voor vergoeding van de begeleidingsgesprekken en eventuele hulpmiddelen adviseren wij u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Tot slot
Als u nog ideeën heeft, die de werkwijze op de polikliniek ten goede komen, stellen wij het op prijs als u ons dat laat weten. Praat erover met de arts of de verpleegkundige.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: lon351 versie nov 22


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |