Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Pijnbestrijding

TAPP behandeling

TAPP behandeling

Pijnblokkade van de buikwand

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In overleg met u arts is een afspraak gemaakt voor een zenuwblokkade in de buik. De pijnspecialist verricht de blokkade. Hieronder leest u wat deze behandeling inhoudt en hoe deze verloopt.

Wat is een TAP blokkade?
Een TAP blokkade wordt toegepast bij (chronische)pijn in de buikhuid. Deze kan veroorzaakt zijn na bijvoorbeeld een buikoperatie, door een litteken in de buikwand of na een keizersnede. Soms is de oorzaak voor de pijn niet gevonden. De pijn die u ervaart kan in de het midden of aan één zijde van de buik aanwezig zijn en wordt veelal veroorzaakt door verklevingen (littekenweefsel) in de buikwand, of door beknelling van één of meerdere kleine zenuwen in de buikwand.

Belangrijk
Neem contact op met de polikliniek Pijngeneeskunde als dit voor u van toepassing is: Voorbereiding Behandeldag
Op de behandeldag meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij afdeling Dagbehandeling route 7.5 (Lift E en dan gaat u naar de 1e verdieping) tenzij anders is doorgegeven. Als u gebracht wilt worden kunt u zich melden bij de Gastenservice in de centrale hal (rechts naast de receptie). Houdt u uw identificatiebewijs bij de hand?

Behandeling
U komt u op u rug op de behandeltafel te liggen. De pijnspecialist bepaalt onder echogeleiding de plaats welke behandeld gaat worden.
Vervolgens word de omgeving van deze plaats ontsmet met een koude vloeistof. De huid wordt plaatselijk verdoofd waarna de pijnspecialist de naald zal inbrengen. Staat de naald op de goede plaats dan wordt er medicatie ingespoten. Een combinatie van een verdovend en een ontstekingsremmend medicijn. Deze medicatie zal zich verspreiden in de laag van de buikwand om de pijn te verlichten.

Na de behandeling
De dag van de behandeling moet u het rustiger aandoen. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. De totale opname duur is wisselend tussen een half uur tot hooguit 2 uur.

ResultaatComplicaties of bijwerkingen
Ernstige complicaties komen zelden voor. Bij elke ingreep, hoe zorgvuldig uitgevoerd, bestaat geringe kans op complicaties. Contact
U kunt het secretariaat van de polikliniek Pijngeneeskunde bereiken op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 8.15 – 11.15 uur via telefoonnummer 0543 – 54 42 00. In het geval van spoed, mag u ons natuurlijk ook buiten deze tijden bellen.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is te vinden op: folders.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: ane834 versie mrt 25


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |