Heeft u (moeder)vlekken of plekjes die u ontsierend of storend vindt? Dan kunt u deze laten verwijderen. Moedervlekken zijn zichtbaar als bruine of zwarte vlekjes op de huid. Meestal zijn deze vlekjes vlak, maar ze kunnen ook verheven, bol of hobbelig zijn. Moedervlekken verschillen in grootte, vorm en/of kleur. Vaak is dit een onschuldige opeenhoping van pigmentvormende cellen in de huid, ook wel melanocyten genoemd.
In sommige gevallen is een moedervlek ‘onrustig’ doordat deze van vorm, kleur of structuur verandert. Dit kan een teken zijn van huidkanker. Als een moedervlek wordt verwijderd, wordt altijd onderzocht of het om een kwaadaardige vorm gaat.
Wat kunt u verwachten?Meestal is de moedervlek in één behandeling verwijderd. Door het verwijderen van de moedervlek kan er een litteken ontstaan. De dermatoloog of plastisch chirurg streeft hierbij altijd naar het beste cosmetische resultaat streeft.
VoorbereidingTijdens het eerste consult wordt uw algemene gezondheid onderzocht en een bloedonderzoek verricht. Wanneer u geneesmiddelen gebruikt moet u dat tijdens uw eerste consult aan uw arts melden. Bepaalde medicijnen, zoals aspirine en bloedverdunners mag u voor de operatie niet meer slikken of gebruiken. Dit gaat altijd in overleg met uw arts. Rookt u? Dan moet u hier vanaf zes weken vóór tot zes weken na de behandeling mee stoppen. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten en veroorzaakt een slechtere doorbloeding. Hierdoor kunnen littekens niet goed genezen.
BehandelingDe (moeder)vlek wordt meestal onder plaatselijke verdoving chirurgisch verwijderd. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met het beste cosmetische resultaat. Als u in het gezicht bent geopereerd worden de hechtingen over het algemeen na een week verwijderd. Elders op het lichaam worden de hechtingen na twee weken verwijderd. Soms worden alleen onderhuidse hechtingen gebruikt, deze lossen vanzelf op en hoeven niet te worden verwijderd.
Mogelijke risico’ en complicatiesBij het verwijderen van een moedervlek kunt u allergisch reageren op de verdovingsvloeistoffen of desinfecteermiddelen en er bestaat een kans op een nabloeding, bloeduitstorting, zwelling of infectie. Gelukkig komt dit nauwelijks voor en doen onze artsen er alles aan om de kans op complicaties zoveel mogelijk te verkleinen. Als u na de ingreep last heeft van pijn, mag u Paracetamol innemen volgens de gebruiksaanwijzing op de bijsluiter.
Wanneer zich problemen voordoen of als er complicaties optreden, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Fraaii van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur via 0543 544 545. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de huisartsenpost via 0900 500 9000. Uw huisarts of dienstdoende bepaalt of een verwijzing naar het ziekenhuis nodig is. Als er sprake is van een acute of levensbedreigende situatie, belt u direct 112. U wordt dan door een ambulance opgehaald en naar de Spoedeisende Hulp gebracht.
Contact
Indien u nog vragen hebt kunt u deze stellen aan de behandelaar of telefonisch via de secretaresse van Fraaii van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 16.30 uur via 0543 54 45 45 of
info@fraaiicosmetiek.nl.
Kosten
Indien gewenst kunt u een vrijblijvende offerte opvragen via 0543 54 45 45 of
info@fraaiicosmetiek.nl.
Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden en informatie over geheimhouding, privacy, rechten en plichten kunt u lezen op onze website.
Deze brochure is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw arts en kan op zichzelf nooit volledig zijn voor iedere individuele situatie. U kan aan het bovenstaande dan ook geen garantie ontlenen betreffende resultaten.