Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Diëtetiek

Vloeibare voeding

Vloeibare voeding

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Uw specialist of diëtist adviseert u vloeibare voeding. In deze folder leest u hierover meer.

Vloeibare voeding
Vloeibare voeding is gewone voeding die vloeibaar gemaakt is of van zichzelf vloeibaar is. Door uw ziekte of behandeling moet u (tijdelijk) vloeibare voeding gebruiken. Vloeibare voeding moet voldoende voedingsstoffen en energie (calorieën) bevatten om het lichaam in goede conditie te houden. Met extra aandacht voor het kiezen en bereiden van uw voeding hoeft dat geen probleem te zijn. U kunt toch gevarieerd en smakelijk eten.

Algemene adviezen
Hieronder vindt u algemene adviezen voor uw vloeibare voeding. Ook geven we u adviezen en voorbeelden van dranken, broodmaaltijden, warme maaltijden, tussendoortjes en drinkvoeding.

Dranken
Broodmaaltijd

Warme maaltijd
Naar eigen wens kan een warme maaltijd gemaakt worden van vlees, vis of kip met groente en aardappelen. Voor het op smaak maken van de voeding kunt u gebruik maken van kruiden en specerijen. U kunt alle gerechten vloeibaar maken met een staafmixer of blender (zo nodig extra zeven) en verdunnen met bouillon of jus.

Voorbeelden van menucombinaties die u kunt bereiden:

U kunt ook eventueel gebruik maken van kant-en-klare babyvoeding (potjes).

Tussendoortjes
Drinkvoeding
Drinkvoeding is aanvullende of volledige, vloeibare voeding in flessen. Het bestaat op basis van melk, yoghurt of sap. Drinkvoeding is verkrijgbaar in verschillende smaken en hoeveelheden. Drinkvoeding kan ingezet worden ter ondersteuning om voldoende voedingsstoffen binnen te kunnen krijgen. De diëtist vraagt de drinkvoeding zo nodig aan bij uw zorgverzekeraar.

Voorbeeld dagmenu
In de bijlage, vindt u een voorbeeld van een dagmenu voor vloeibare voeding.

Lichaamsgewicht
Het controleren van uw gewicht is belangrijk om te zien of u voldoende energie uit uw voeding haalt. Weeg uzelf 1 keer per week. Neem contact op met uw diëtist als u de afgelopen maand meer dan 3 kg of de afgelopen 6 maanden meer dan 6 kg bent afgevallen.

Om ongewenst gewichtsverlies tegen te gaan, kunt u:
Vragen
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Aarzel dan niet om deze te stellen. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling diëtetiek. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0543 - 54 42 47.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl

Bijlage 1: Voorbeelddagmenu

Ontbijt
In de loop van de morgen
of

Lunch
In de loop van de middag
of

Warme maaltijd
In de loop van de avond


Foldernummer: die813 versie mrt 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |