Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Fraaii

Voorhoofdslift / Wenkbrauwlift

Voorhoofdslift / Wenkbrauwlift

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
U heeft last van overhangende bovenoogleden. Dit komt in de meeste gevallen doordat uw wenkbrauwen te laag hangen (dit heet ptosis van de wenkbrauwen). Een voorhoofdslift of wenkbrauwlift lost dit probleem op. In deze folder leest u hier meer over.

Klachten
U kunt verschillende klachten hebben, bijvoorbeeld een vermoeide, boze uitdrukking en een beperkt gezichtsveld. Daarbij kunt u vaak last hebben van hoofdpijn. Te laag hangende wenkbrauwen treedt vaak pas op latere leeftijd op, maar ook bij sommige jonge mensen komt het voor.

Behandelingen
Ptosis van de wenkbrauwen wordt gecorrigeerd door een voorhoofdslift of wenkbrauwlift. Er zijn verschillende operaties mogelijk. De plastisch chirurg bespreekt deze met u:
  1. De endoscopische voorhoofdslift
  2. De directe voorhoofdslift via een snede op de haargrens
  3. De directe voorhoofdslift via een snede midden op het voorhoofd
  4. De lokale wenkbrauwlift
1. De endoscopische voorhoofdslift
Dit is een kijkoperatie waarbij de wenkbrauwen weer op de goede plek worden gezet via 5 sneetjes in de behaarde hoofdhuid. Dit gebeurt onder algehele narcose in dagopname. U mag dus dezelfde dag weer naar huis. Het voordeel is dat de littekens in de behaarde hoofdhuid verborgen zijn. Het nadeel is dat uw haargrens wat verder naar boven of naar achteren verschuift, waardoor u een wat hoger voorhoofd krijgt. Na de operatie krijgt u een verband om uw hoofd.

2. De directe voorhoofdslift op de haargrens
Deze operatie wordt uitgevoerd via een snede over de hele lengte van de haargrens. Dit wordt gedaan onder algehele narcose, en ook bij deze operatie mag u dezelfde dag naar huis (dagopname). Het voordeel bij deze operatie is dat de littekens verborgen zijn in de behaarde hoofdhuid (als uw kapsel dat toelaat) en uw haargrens blijft op dezelfde plek. Deze operatie is vooral geschikt als u van tevoren al een hoog voorhoofd heeft. Achter het litteken blijft een klein stukje huid over waar u minder of geen gevoel heeft. Dit heeft geen invloed op de bewegingen van uw voorhoofd en uw gezichtsuitdrukkingen. Na de operatie krijgt u een verband om uw hoofd.

3. De directe voorhoofdslift op het voorhoofd
Bij deze operatie zet de plastisch chirurg de snede in een bestaande rimpel op uw voorhoofd. Dit wordt onder lokale verdoving gedaan op de poliklinische behandelkamer. Deze techniek geeft een langer resultaat, omdat de wenkbrauwen blijvend veranderd worden. De kans is dus klein dat uw wenkbrauwen opnieuw uitzakken. Het nadeel is wel dat u bij deze operatie de eerste 3 maanden een opvallender litteken heeft.

4. De lokale wenkbrauwlift
Er wordt een strip huid vlak boven de wenkbrauwen verwijderd, waarna de wenkbrauwen hoger worden gezet. Het is een ingreep die onder lokale verdoving op de poliklinische behandelkamer wordt uitgevoerd. Bij deze ingreep heeft u de eerste 3 maanden een zichtbaarder litteken op de bovenrand van uw wenkbrauw. Na de ingreep kunt u uw wenkbrauw eventueel laten bijtekenen of tatoeëren zodat het niet opvalt..

Soms wordt een voorhoofdslift gecombineerd met een bovenooglidcorrectie. Dit gebeurt als u naast ptosis van de wenkbrauwen ook last heeft van te veel huid bij de bovenoogleden.

Na de operatie
Na de operatie kunt u nog last hebben van een gespannen gevoel op uw schedel. Hiervoor kunt u Paracetamol gebruiken (maximaal 4 keer per dag 2 tabletten van 500 mg). Daarnaast kunt u eventueel Naproxen of Ibuprofen gebruiken.

Na 2 dagen mogen de wonden nat worden. Als de hechtingen of nietjes in het behaarde deel zitten (bij variant 1 en 2), mag u uw haren na 2 dagen wassen met Betadine shampoo of baby shampoo.

In de dagen na de operatie kunnen uw ogen blauw en gezwollen zijn. Dit neemt vaak snel af en is na een week al een stuk minder. Het is belangrijk dat u goed koelt. Dit mag u de eerste dagen ieder uur 15 minuten doen.

Bij sommige patiënten voelt het gebied dat geopereerd is na de operatie nog een tijdje ‘anders’. Dit herstelt zich vaak na een paar weken, of in sommige gevallen een paar maanden.

Risico’s en mogelijke complicaties
Er is altijd een kleine kans op complicaties. Complicaties die kunnen optreden zijn:In sommige gevallen duurt het langer dan een paar maanden voordat het geopereerde gebied weer normaal aanvoelt. Ook komt het een enkele keer voor dat het gevoel nooit meer helemaal terugkomt. In een enkel geval raakt de zenuw beschadigd die ervoor zorgt dat de wenkbrauwen fronsen. Als dat gebeurt, herstelt dit meestal vanzelf. In een zeldzaam geval is het blijvend.

Geen enkel gezicht is symmetrisch; ook na een voorhoofdslift kan het voorkomen dat de ene wenkbrauw iets hoger zit dan de andere.

Resultaat
Een voorhoofdslift of wenkbrauwlift zorgt voor een duidelijke verandering in de positie van de wenkbrauwen. Na de ingreep kunt u een uitgesproken jonger of frisser uiterlijk hebben en u merkt misschien dat de druk op uw ogen minder is.

Vragen
Bij vragen kunt u contact opnemen met de secretaresse van Fraaii. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 16.45 uur bereikbaar via telefoonnummer 0543 - 54 45 45 of info@fraaiicosmetiek.nl.

Algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden en informatie over privacy, rechten en plichten kunt u lezen op onze website.


Foldernummer: fra661 versie dec 23


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |