Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Pijnbestrijding

Zenuwblokkade/PRF Nervus Suprascapularis

Zenuwblokkade/PRF Nervus Suprascapularis

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
In overleg met u is een afspraak gemaakt bij de pijnspecialist voor het behandelen van de Nervus Suprascapularis om de pijn te verminderen. Hieronder leest u wat een behandeling van de nervus suprascapularis inhoudt en hoe deze verloopt.

Wat is een behandeling van de Nervus Suprascapularis?
De nervus Suprascapularis is een zenuw die zorgt met name voor de pijn die afkomstig is van het kapsel rondom de schouder. Door de behandeling van deze zenuw wordt geprobeerd de pijngeleiding te verminderen De zenuwblokkade van de nervus scapularis kan op twee manieren worden uitgevoerd: Belangrijk
Neem contact op met de polikliniek Pijngeneeskunde als dit voor u van toepassing is: VoorbereidingDe behandeling
In principe wordt u behandeld door uw eigen pijnspecialist, tenzij anders is afgesproken. Op de behandeldag meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de afdeling dagbehandeling, route 7.5 tenzij anders is doorgegeven. Vervolgens wordt u door een verpleegkundige naar de betreffende ruimte gebracht. U mag op uw buik op de behandeltafel gaan liggen of op een stoel plaatsnemen. De pijnspecialist geeft een plaatselijke verdoving op de plaats waar geprikt gaat worden. Onder röntgendoorlichting of echoapparatuur wordt met een naald de betreffende zenuw gezocht en behandeld.

Na de behandeling;
Na de behandeling gaat u terug naar de afdeling.

Resultaat
8 tot 12 weken na de behandeling kan de pijnspecialist het resultaat beoordelen. U krijgt hiervoor een telefonische afspraak. U mag bellen als de injectieplaats rood en ontstoken is, er een nabloeding is of als u andere ernstige bijwerkingen heeft. We vragen u om het resultaat geduldig af te wachten. Dit kan even duren.

Risico’s of bijwerkingen
De volgende bijwerkingen en complicaties kunnen optreden. Ernstige complicaties komen zelden voor.Vragen
U kunt het secretariaat van de polikliniek Pijngeneeskunde bereiken op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 8.15 – 11.15 uur via telefoonnummer 0543 – 54 42 00. In het geval van spoed, mag u ons natuurlijk ook buiten deze tijden bellen.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is te vinden op: folders.skbwinterswijk.nl.


Foldernummer: ane836 versie mrt 25


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |