Uw behandelend arts heeft een onderzoek laten verrichten van uw slokdarm en maag en heeft daarbij een afwijking aan uw slokdarm gezien. Om deze afwijking beter te onderzoeken is het noodzakelijk een aantal aanvullende onderzoeken te doen.
Wij willen u zo snel mogelijk helpen. Daarom hebben wij een zorgpad (zorgtraject) ontwikkeld. In het zorgpad zijn standaard een aantal onderzoeken en bezoeken aan de specialist gepland. U krijgt de afspraken mee van de verpleegkundige. In deze folder leest u meer over dit zorgpad.
Wij adviseren u om tijdens de gesprekken iemand mee te nemen die mee kan luisteren naar de informatie en u kan ondersteunen.
Overzicht van de afspraken
U krijgt afspraken voor:
- een hartfilmpje en bloedprikken
- een PET scan van 'hoofd tot lies' gecombineerd met een CT scan
- een gesprek met de verpleegkundig specialist
- eventueel een gesprek met de diëtiste en/of geriater
- een gesprek met de internist
Hartfilmpje en bloedonderzoekAls u opgenomen bent geweest voor het onderzoek van uw slokdarm en maag is er op de afdeling al bloed afgenomen en een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Als uw onderzoek niet gekoppeld was aan een opname zullen deze onderzoeken nog gepland worden.
PET scan / CT scanHet onderzoek dat voor u gepland is:
- PET scan van ‘hoofd tot lies’, informatie hierover vindt u in de informatiefolder ‘PET/CT onderzoek’. De PET scan wordt gecombineerd met een CT scan.
Afspraak met de verpleegkundig specialistTijdens het traject heeft u een afspraak met de verpleegkundig specialist. Dit is een verpleegkundige die een extra opleiding heeft gevolgd voor een specifiek vakgebied. Een verpleegkundig specialist neemt een aantal taken over van de arts.
De afspraak duurt ongeveer een uur. De verpleegkundig specialist stelt u algemene vragen over uw gezondheid en doet een algemeen lichamelijk onderzoek. Zij geeft u uitleg over het traject en geeft daar waar mogelijk antwoord op uw vragen. Zij bespreekt geen uitslagen met u; dit doet de internist.
De verpleegkundig specialist is uw contactpersoon, ook wel casemanager genoemd. Aan het eind van deze folder vindt u contactinformatie.
Eventueel: afspraak diëtist Als daar aanleiding voor is, krijgt u ook een afspraak bij de diëtiste. De diëtiste geeft u advies over voeding.
Eventueel: afspraak geriaterAls u 70 jaar of ouder bent, kan het zijn, dat er ook een afspraak bij de geriater (specialist ouderengeneeskunde) of verpleegkundig specialist geriatrie is gemaakt.
De internist De internist bespreekt met u de uitslag van het weefselonderzoek, verkregen bij de scopie. Ook heeft de specialist alle uitslagen van de vervolgonderzoeken ontvangen en bespreekt deze met u. Om de onzekere periode voor u zo kort mogelijk te houden, kan het zijn dat u dit gesprek heeft met een internist die u nog niet kent.
Voorafgaand aan de afspraak bij de internist worden de uitslagen van het weefselonderzoek en de overige onderzoeken besproken binnen een groep van specialisten. Uit dit overleg volgt een voorstel voor behandeling.
VragenHeeft u tijdens deze periode vragen, aarzel dan niet om deze te stellen. U kunt hiervoor tijdens kantooruren contact opnemen met de verpleegkundig specialist, via telefoonnummer 0543 - 54 42 63. Buiten deze uren kunt u contact opnemen met de polikliniek Interne geneeskunde, via telefoonnummer 0543 - 54 45 82.
Ook kunt u een e-mail sturen naar:
Zorgkaart NederlandWij zouden het op prijs stellen, als u uw ervaringen wilt delen op de volgende website:
www.zorgkaartnederland.nl.
Geheimhouding en recht op privacyAlle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder ‘De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en in het folderrek in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op:
www.skbwinterswijk.nl.