Logo Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
 
Klik op deze knop om alle folders te doorzoeken.Zoek folders
Klik op deze knop om dit document te printen.Print pagina
Klik op deze knop om dit document als PDF te downloaden.Download PDF
Klik op deze knop om de tekstgrootte te vergroten.Grotere tekst
Klik op deze knop om de tekstgrootte te verkleinen.Kleinere tekst

PiMS folder informatie logo

Spoedeisende Hulp (SEH)

Zwemgips

Zwemgips

De knop om deze folder als favoriet te markerenFavorietDe knop om deze folder per email door te sturen.Stuur door
Inleiding
Bij u is een zwemgips aangelegd. In deze folder kunt u lezen hoe u hiermee om moet gaan. De informatie is een aanvulling op de mondelinge informatie die u hierover reeds heeft gekregen van uw behandelend arts of de gipsverbandmeester.

Algemene informatie over zwemgips
Zwemgips is een kunststofverband zonder watten. Het mag en kan daarom nat worden en u kunt er dus mee zwemmen en douchen. Het water verdampt door de grote poriën in het gips en droogt dus weer vanzelf. Het zwemgips heeft een kenmerkende zwarte markeringslijn waar het veilig kan worden verwijderd.

Wanneer wordt er zwemgips aangelegd
Zwemgips wordt aangelegd als er niet of nauwelijks zwelling aanwezig is of wordt verwacht. Bij wonden, pas gezette breuken, pas geopereerde letsels en fors gezwollen letsels kan er geen zwemgips worden aangelegd.

N.B. Zwemgipsen worden niet toegestaan in een vliegtuig tenzij deze afneembaar is.

Omgaan met zwemgips
Zorg ervoor dat na het zwemmen of douchen het gips weer goed droog wordt. Dit kan door:
Houd er rekening mee dat het een tijdje duurt voor het gips weer droog aanvoelt. Hoe lang het nat voelt is vooral een persoonlijke ervaring. Mocht u het als onprettig ervaren, kunt u er voor kiezen het gips droog te houden.

Schoonspoelen
In de volgende situaties moet u altijd het gips naspoelen met kraanwater.
Wat moet u niet doen:
Wilt u contact opnemen met de gipskamer bij:
Vragen of problemen
Wanneer u problemen heeft met het zwemgips of u heeft nog vragen na het lezen van deze informatie, dan kunt u altijd contact opnemen. De gipskamer is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 – 17.00 uur via telefoonnummer: 0543 54 43 02. Bij acute problemen buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de afdeling Spoedeisende Hulp via telefoonnummer: 0543 54 45 55.

Geheimhouding en recht op privacy
Alle medewerkers van ons ziekenhuis hebben een geheimhoudingsplicht. Verder heeft u als patiënt recht op privacy. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden in de folder De rechten en plichten van de patiënt’. Deze is verkrijgbaar op de afdeling en bij de patiënteninformatie in de centrale hal. Daarnaast is deze folder te vinden op: www.skbwinterswijk.nl


Foldernummer: seh696 versie aug 20


PIMS™ folderportaal door 4CLOUD®
  |